»Zato veseli, da prav letos, ko je Slovenija nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021, dobivamo nov produkt, ki povezuje kulturo in gastronomijo v obliki vsebinsko bogato zasnovanega abonmaja.«
»Mogoče pri kakih podrobnostih, kako zagotavljati to zeleno, in da nimamo procesnih znakov kakovosti, ampak da imamo znake kakovosti za produkte, tako kot imamo pri gastronomiji Michelin, je morda največje strokovno razhajanje, ki ga imava.«
»V Sloveniji si trenutno prizadevamo zgraditi nov model kulture. Verjamemo, da je kultura nosilec sprememb, ki lahko pomaga oblikovati tudi dolgoročne politike v drugih sektorjih. Kultura gradnje (Baukultur) je del kulturnih politik.«
»Na ministrstvu verjamemo v pomembno vlogo znamke Gostilna Slovenija pri spodbujanju trajnostne in kakovostne gastronomije ter ohranjanju naše tradicije.«
»Biti vključeni v projekt Evropske prestolnice kulture, ki bo leta 2025 v Sloveniji, v Novi Gorici, mestu, iz katerega prihajam tudi sam.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju